Parodos „Siūlų menas: gobelenai ir lėlės” atidarymas Lietuvos Respublikos Seime

Liepos 11 d.  vykome į Lietuvos Respublikos Seimą, kur menininkė Janina Jakubauskienė pristatė savo darbų parodą „Siūlų menas: gobelenai ir lėlės“.
Tai unikali paroda, kurioje eksponuojamos interjero lėlės, įkvėptos literatūros personažų. Kiekviena lėlė yra unikali ir kruopščiai apgalvota bei neša savyje istoriją, atskleidžiančią tam tikro literatūrinio personažo charakterį ir dvasią. Parodoje pristatyta 60 lėlių, kiekviena su savo ypatinga istorija.
Kartu su interjero lėlių paroda eksponuojami ir gobelenai, kuriuos menininkė pradėjo kurti dar visai neseniai. Menininkės sukurtuose gobelenuose dominuoja gamtos motyvai. Kūriniai atskleidžia įvairius peizažus – nuo ramių upių ir krioklių iki vešlių miškų ir pievų.
Ši paroda vyksta ypatingu metu, kai mūsų kraštas (Kaišiadorys) yra paskelbtas Lietuvos kultūros sostine. Šiame kontekste paroda įgyja dar didesnę reikšmę, pabrėždama mūsų kultūrinio paveldo svarbą ir kūrybinio meno vertę.
Labai džiaugiamės galimybe menininkės darbus eksponuoti Lietuvos Respublikos Seime ir dėkojame už šiltą priėmimą, dėmesį kiekvienai detalei, organizuotumą ir mums skirtą laiką.
Nuoširdų ačiū tariame Silvai Lengvinienei ir visiems prisidėjusiems prie šios nepamirštamos popietės.
Jaukiomis melodijomis parodos atmosferą papildė Rumšiškių kultūros centro Dovainonių salės moterų vokalinis ansamblis „Vija”.
Nuotraukų autorė Džoja Gunda Barysaitė.