2021 metai „Rūsyje“

Rumšiškių kultūros centro atviroji jaunimo erdvė „Rūsys“ 2021 metus gali pavadinti auksiniais metais. Šiais metais mūsų istorija įsibėgėjo visu pajėgumu ir pritraukė daugelį jaunuolių naujoms, įdomioms veikloms.

Džiaugiamės ir dėkojame, kad sulaukėme Kaišiadorių rajono savivaldybės palaikymo ir dabar galime džiaugtis dar papildomai suremontuotomis patalpomis – virtuvėle, sanitariniu mazgu bei žaidimų kambariu. Taip pat dėkojame privatiems rėmėjams, kurie išpildė svajones, apie, kurias net nedrįsome galvoti. AMB „Autodetalės“ padėjo mums įsigyti stalo futbolą ir žaidimų kompiuterį, Kęstutis Kučinskas padovanojo bilijardo stalą, o klubas „Kauno ATV bendražygiai“ ir „Artdekobaldai“ prisidėjo prie naujų virtuvės baldų komplekto. Du tūkstančiai dvidešimt vienas ačiū už šiuos metus!

O istorija dovanomis ir staigmenomis nesibaigia… Šiais metais atviroji jaunimo erdvė įgyvendino savo pirmą projektą „Žinau, todėl galiu rinktis“ (projektą finansavo Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos). Vykdant projekto veiklas užmegztas  atviras ir nuoširdus kontaktas su jaunuoliais, išgrynintos temos ar klausimai, kuriuos sprendžiant jaunuoliams reikia pagalbos, patarimo ar tiesiog kyla poreikis pasipasakoti. Bendradarbiaujant su profesionaliais psichologais analizuota kūniškumo, bei santykių tarp poros (gyvenimo partnerių) tematika. Veiklos metu jaunimas susidarė sveikų tarpusavio santykių paveikslą, buvo supažindinti su santykių su pačiu savimi sąvoka.Bendradarbiaujant su organizacijos „Be Safe Lab“nariais jaunuoliams suteikta objektyvi informacija apie psichoaktyviųjų medžiagų poveikį ir jų vartojimo pasekmes, lytiškai plintančias ligas, vairavimo apsvaigus prevenciją, pirmąją pagalbą ištikus nelaimei. Atvirosios jaunimo erdvės remontų pabaigos proga svečiuose apsilankė Lietuvos DJ asociacijos nariai. Džiaugiamės turėdami kultūros centro kiemelį, kuris yra puiki vieta iškyloms ir koncertams. Projekto veiklas užbaigėme dviem mokymais – kūno kalbos, žmonių tipologijos pažinimo ir ekologiškumo temomis.

2021 metais Rumšiškių kultūros centras tapo savanorius priimančia organizacija ir galime didžiuotis dviem pačiais aktyviausiais savanoriais. Nors ir jauni, savo laisvą laiką skyrė (ir vis dar skiria) kūrybai, įvairių veiklų jaunimui organizavimui. Savanoriai nutiesė rimtus bendrystės pagrindus kuriuos kviečiame puoselėti ir kitus jaunuolius. Ateik, atrask, savanoriauk „Rūsyje“!

Atviroji jaunimo erdvė skirta visiems 14–29 metų jaunuoliams, tad kviečiame susipažinti ir kartu praleisti laiką. Mūsų adresas: Rumšiškių kultūros centras, Rumšos g. 37, Rumšiškės.