Desertas Velykoms. Popsus iš sausainių gamina vaikai

Desertas Velykoms. Popsus iš sausainių gamina vaikai. Už receptą dėkojame Viky Snacks!

Gaminome dviejų rūšių popsus 👩‍🍳

Popsams su sausainiais ir žemės riešutų kremu reikės:
🍭180 g. sausainių arba 1 pakelio klasikinio skonio sausainių
🍭3 valgomųjų šaukštų žemės riešutų kremo
🍭150 g balto šokolado arba 100-120 g juodo šokolado, arba 120 g. glaisto
🍭pabarstukų
🍭pagaliukų

👩‍🍳Sausainius susmulkiname iki trupinių.
👩‍🍳Dedame žemės riešutų kremą ir viską išsukame kombainu ar smulkintuvu iki vientisos gerai limpančios masės. Iš gautos masės formuojame rutuliukus ir dedame ant lėkštės.
👩‍🍳Ištirpdome mažą gabalėlį šokolado, likusį tirpinsime vėliau. Merkiame pagaliuką į tirpintą šokoladą ir smeigiame į rutuliuką. Šokoladas čia bus klijai, kurie pritvirtins rutuliukus prie pagaliukų. Rutuliukus su į viršų žiūrinčiais pagaliukais dedame 30 min. į šaldytuvo šaldymo kamerą arba į šaldytuvą, kad sustingtų.
👩‍🍳Kol rutuliukai stingsta, pasiruošiame indą, į kurį smeigsime pyragėlius. Į gilų indą beriame žirnių, pupelių, ar ko, kas padėtų išlaikyti pusiausvyrą.
👩‍🍳Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą,. Laikydami pyragaitį virš indo, šaukštu apliejame jį šokoladu, nubraukiame perteklių ir apibarstome pabarstukais. Smeigiame į paruoštą indą šaldytuve ir paliekame 10-15 minučių sustingti.

Popsams su keksiukais ir citrininiu grietinėlės sūriu reikės:
🍭150 g. keksiukų arba 1 pakelio
🍭1 pakelio grietinėlės sūrio „Philadelphia“ (125 g.)
🍭1 nedidelės citrinos žievelės
🍭3/4 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
🍭150 g balto šokolado arba 100-120 g juodo šokolado, arba 120 g. glaisto
🍭pabarstukų
🍭pagaliukų

👩‍🍳Keksiukus susmulkiname iki trupinių.
👩‍🍳Dedame grietinėlės sūrį, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę, pilame citrinos sultis ir viską išsukame kombainu ar smulkintuvu iki vientisos gerai limpančios masės. Iš gautos masės formuojame rutuliukus ir dedame ant lėkštės.
👩‍🍳Ištirpdome mažą gabalėlį šokolado, likusį tirpinsime vėliau. Merkiame pagaliuką į tirpintą šokoladą ir smeigiame į rutuliuką. Šokoladas čia bus klijai, kurie pritvirtins rutuliukus prie pagaliukų. Rutuliukus su į viršų žiūrinčiais pagaliukais dedame 30 min. į šaldytuvo šaldymo kamerą arba į šaldytuvą, kad sustingtų.
👩‍🍳Kol rutuliukai stingsta, pasiruošiame indą, į kurį smeigsime pyragėlius. Į gilų indą beriame žirnių, pupelių, ar ko, kas padėtų išlaikyti pusiausvyrą.
👩‍🍳Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą,. Laikydami pyragaitį virš indo, šaukštu apliejame jį šokoladu, nubraukiame perteklių ir apibarstome pabarstukais. Smeigiame į paruoštą indą šaldytuve ir paliekame 10-15 minučių sustingti.